Intendent till enheten för miljöforskning och -övervakning

Intendent till enheten för miljöforskning och -övervakning

Om arbetsplatsen

Vill du bli en av oss och bidra till att utveckla en organisation som efter mer än 250 år sjuder av nyfikenhet, upptäckaranda och kreativitet? Vi som arbetar vid Naturhistoriska riksmuseet är stolta över allt det vi åstadkommer. Vi erbjuder en dynamisk miljö där många olika professioner och kompetenser arbetar tillsammans. Museet ansvarar för världsunika naturhistoriska samlingar som ständigt växer och utvecklas. Museet är ett av landets mest populära besöksmål. Här bedrivs framgångsrik forskning och samhällsviktig miljöövervakning. Vi har över elva miljoner föremål i samlingarna, vilka utgör grunden för vår framgångsrika forskning inom geologi, paleontologi, zoologi, botanik samt miljögifters spridning i naturen. Naturhistoriska riksmuseet erbjuder också ett ledande forum för möten mellan forskare och mellan vetenskap och allmänhet.

Enheten för Miljöforskning och övervakning (MFÖ) studerar miljögifters effekter i vår omgivning, förekomsten av pollen i luften och fåglars flyttningsmönster. Enheten ansvarar för insamling, provtagning och lagring av material för studier av miljögifter inom den svenska miljöövervakningen och bedriver övervakning av populationer och hälsotillstånd hos säl och havsörn. Enheten finansieras framförallt av uppdragsverksamhet där de största beställarna är Havs- och vattenmyndigheten samt Naturvårdsverket. Till enheten för Miljöforskning och övervakning söker vi nu en intendent.

Arbetsuppgifter

Övervakning av sälarnas hälsotillstånd utförs på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. I tjänsten ingår att delta i allt arbete från projektledning, obduktioner, histologiska undersökningar till dataläggning och kvalitetssäkring av data samt sammanställning av resultat. Fokus i arbetet ligger på att tillsammans med befintlig personal utföra obduktion av insamlade sälar och undersökning av organpaket från sälar skjutna under jakt. Arbetsuppgifterna genomförs både självständigt och i samarbete med befintlig personal. Rapportering och förmedling av erhållna resultat i rapportform såväl som i föredrag och vetenskapliga artiklar är en del av uppdraget. Andra arbetsuppgifter är beredning av remisser, att ge stöd till andra myndigheter och organisationer såväl som att presentera resultat vid nationella och internationella konferenser. I expertgrupper inom de marina havskonventionerna Helcom och Ospar kommer du att delta som Sveriges representant. Arbete i fält och resor utanför verksamhetsorten förekommer.

Kvalifikationer

Du har veterinärmedicinsk legitimation eller annan relevant utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Om du har en doktorandutbildning och tidigare dokumenterad erfarenhet av projektledning är det meriterande. Även erfarenhet av att självständigt obducera och bedöma patologiska förändringar och histologiska snitt är meriterande. Liksom erfarenhet av arbete med biologiska samlingar, provtagning och hantering av biologiska vävnadsprover för forskningsändamål. Om du har tidigare kunskaper om statistik, toxikologi och marina däggdjurs biologi är det också meriterande. Du kommer att ha många kontakter inom Sverige men även internationellt, så goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker en självgående, noggrann och strukturerad person som målmedvetet kan genomföra och slutföra projekt. Arbetet ställer även krav på god samarbetsförmåga.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

 

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-03

Referensnummer: 500-2023

Ansök nu

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Elisabeth Nyberg
Enhetschef
08-519 541 48
elisabeth.nyberg@nrm.se

Facklig företrädare

Mattias Forshage, ST
+46 08-519 540 49
mattias.forshage@nrm.se
Jannikke Räikkönen, Saco
Förste assistent, Saco ordförande
+46 08-519 541 40
Jannikke.Raikkonen@nrm.se

Övrigt

Vårt mål är att genom forskning och publik verksamhet visa vägen till ökad kunskap och handlingskraft, för att vi tillsammans ska kunna bidra till en hållbar och ljus framtid. Vår långsiktiga strävan är att Naturhistoriska riksmuseets anställda ska spegla den mångfald som finns i Sverige. Vi välkomnar alla sökanden oavsett kön, bakgrund, ursprung och funktionsvariation.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanbeder oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.