Annons:
Nyheter

Länsveterinär – Jämtland

Ref 112-3952-2022-1 Om du inte haft förmånen att växa upp här eller redan funnit din väg till vårt vackra län. Här finns möjligheten till ett drömliv för dig som vill toppa karriären med omedelbar närhet till fjällen, skogarna och sjöarna. För dig som vill ha äventyr året runt och fyra riktiga årstider (vi bjussar på en […]

Ref 112-3952-2022-1

Om du inte haft förmånen att växa upp här eller redan funnit din väg till vårt vackra län. Här finns möjligheten till ett drömliv för dig som vill toppa karriären med omedelbar närhet till fjällen, skogarna och sjöarna. För dig som vill ha äventyr året runt och fyra riktiga årstider (vi bjussar på en femte – vårvintern). För dig som längtar efter en hållbar, påhittig landsbygd och stadsmiljö med event- och matupplevelser i världsklass. Helt enkelt för dig som vill ta steget till en skönare tillvaro där tiden räcker till mer.

Länsstyrelsen jobbar för en hållbar utveckling i länet där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand. Hos oss får du chansen att bidra till den plats vi kallar hemma.

Djur- och miljöenheten arbetar med tillstånd och kontroll inom smittskydd, hälsa, livsmedel och djurskyddsfrågor. Enheten arbetar även med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens områden samt även inom annan lagstiftning, som Seveso- och minerallagstiftningen.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Arbetsuppgifter
I rollen som länsveterinär kommer du tillsammans med den andra länsveterinären ansvara för Länsstyrelsens kontroll och övrig verksamhet inom bland annat områdena läkemedelsanvändning, djurhälsopersonal, hygien och smittskydd i djurhållningar och veterinärverksamheter, animaliska biprodukter och smittsamma djursjukdomar. Du kommer även att arbeta med djurskyddsfrågor och livsmedelsfrågor samt foder. I samspel med enhetschef, länsveterinär och handläggare företräder du Länsstyrelsen i externa relationer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

*är legitimerad veterinär,
*har dokumenterad yrkeserfarenhet inom området,
*har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt på svenska, såväl muntligt som skriftligt så att vårt budskap får avsedd effekt,
*har god vana av Office-paketet,
*har körkort för personbil.

Som person har du ett intresse och en vilja att utvecklas inom olika sakområden och även ta del av kommande förändringar. Du tar ansvar för verksamhetens mål i arbetet. Intresse för samverkan med olika yrkeskategorier såväl internt som externt är nödvändigt och du arbetar aktivt för att skapa goda relationer er emellan. Vi värdesätter din beslutsförmåga och din förmåga att sätta in frågorna i rätt perspektiv genom ditt goda omdöme. Du har god förmåga att arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ och ditt arbetssätt kännetecknas av struktur.

Det är meriterande om du har:

*tidigare arbetat som länsveterinär
*erfarenhet av myndighetsarbete,
*kunskap och förståelse om rättsliga åtgärder och rättsverkningar till följd av offentlig kontroll.

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer sker löpande.

Eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen måste du vara svensk medborgare. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök” längst ner på sidan.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om du får en tillsvidareanställning vid Länsstyrelsen så kommer du att krigsplaceras vid myndigheten. Beroende på tjänst kan det även ingå tjänstgöring i krisstab och säkerhetsklassning.

Länsstyrelsen är regeringens representant på regional nivå och har som uppdrag att utveckla länet, att verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet och att vara förvaltningsmyndighet.

Respekt, professionalitet och öppenhet är vägledande i vårt arbete och vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten, bland annat värdesätter vi kunskaper i sydsamiska.

Läs mer på vår hemsida http://www.lansstyrelsen.se/jamtland

Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontaktpersoner

Marina Wallén Mattsson

Enhetschef

010-225 32 88

Maria Lundvall

 

Länsveterinär

010-225 30 00

Åsa Regnander Dahl

 

Länsveterinär

010-225 30 00

Eva Ljungdahl

 

Facklig företrädare Saco-S

010-225 36 04

Jenny Lind

Facklig företrädare ST/OFR-S

010-225 33 38

Ansök

Läs mer

3 tips för att optimera finnålsaspiration

Finnålsaspiration (FNA) är en av de mest använda diagnostiska metoderna inom veterinärmedicin, men små tekniska skillnader kan påverka kvaliteten på provet. En artikel från diagnostikföretaget Moichor, med medverkan av veterinären dr Bianca Murphy, går igenom hur metoden kan utföras optimalt för att förbättra diagnostisk träffsäkerhet.

Låg kunskap om zoonoser och smittskydd

Veterinärer spelar en avgörande roll i att förhindra spridning av zoonoser och antibiotikaresistens, men hur väl rustade är de för detta redan under utbildningen? En ny studie, genomförd av forskare från bland annat Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet och University College London, kartlägger veterinärstudenters kunskap om smittskydd och biosäkerhet vid tio etiopiska universitet. Studien, publicerad i Frontiers in Veterinary Science, pekar på behovet av att modernisera veterinärutbildningen för att bättre möta globala hälsohot genom One Health-konceptet.

Grävlingar som reservoarer för vektorburna patogener

Vilda djur fungerar ofta som reservoarer för smittämnen som kan påverka både husdjur, sällskapsdjur och människor. En ny omfattande studie, publicerad i Parasites & Vectors (2024), kartlägger förekomsten av vektorburna patogener hos europeiska grävlingar (Meles meles) och belyser deras potentiella roll i smittspridning. Studien, som genomfördes av forskare från nio europeiska länder, identifierar flera sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan ha relevans även i Sverige.

Blodets mikrobiom kastar ljus över hästars feber

Feber av okänd orsak kan vara en frustrerande diagnostisk utmaning, speciellt när blodprover, bilddiagnostik och kliniska undersökningar inte ger några tydliga svar. En ny studie från forskare vid Cornell University, Governors State University och University of California, Davis, publicerad i Veterinary Medicine and Science, undersöker en möjlig lösning: analys av blodets mikrobiom. Forskarna menar att bakteriesammansättningen i blodet kan ge nya ledtrådar till vad som ligger bakom långvarig feber utan klar diagnos.