Arbetsuppgifter

I rollen har du många kontakter med djurhållare, utredande veterinärer, andra myndigheter och branschorganisationer. Arbetet är till stor del händelsesstyrt och ofta hanteras flera parallella händelser. Teamet arbetar också med frågorna på EU-nivå genom att granska förslag och remisser. I arbetet ingår också att delta i krisorganisationens arbete vid behov.

I rollen ingår resor inom Sverige, men även till Bryssel vid behov.

Kvalifikationer

För den här tjänsten söker vi en veterinär med intresse för smittskyddsarbete. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande om du har erfarenhet av veterinärt arbete med lantbrukets djur och/eller erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete med djurhälsofrågor inom näringens organisationer.

Vi söker dig som har en mycket god förmåga att samarbeta, vi arbetar med ett leant arbetssätt i teamet samt har många andra samarbetsytor både internt och externt. Då en stor del av verksamheten är händelsestyrd ser vi att du har en god förmåga att prioritera och vara flexibel. Du arbetar strukturerat genom ett effektivt och transparent arbetssätt.

Vi hanterar ofta flera parallella händelser vilket innebär att du behöver vara lugn och stabil även i stressiga situationer. Rollen innebär många olika kontakter och vi ser att du har mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2024-02-26
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02109/2024

Placeringsort är Jönköping alternativt Uppsala med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här