Vi söker dig som vill leda och utveckla vårt arbete med djurhälsa och djurvälfärd

För att skapa en långsiktig och hållbar svensk köttproduktion krävs friska djur och välmående gårdar. Vårt uppdrag är att erbjuda produktionsrådgivning, hälsoarbete och branschutveckling, vilket ger friska djur med god djurvälfärd och ökad lönsamhet i hela värdekedjan.

Gård & Djurhälsan är marknadsledande i Sverige inom rådgivning kring djurhälsa och djurvälfärd hos nöt, gris och lamm.  Våra experttjänster efterfrågas av myndigheter, organisationer och företag i branschen och vårt arbete genomsyras av en bred och djup kunskap. Vi har en nära kontakt med svenska djuruppfödare och ett nära samarbete med andra aktörer i livsmedelsbranschen och med berörda myndigheter. Vi premierar engagemang hos våra medarbetare och arbetar för glädje och utveckling på jobbet i en stimulerande arbetsmiljö.

Som affärsområdeschef kommer du att ansvara för Gård & Djurhälsans övergripande och nationella arbete kring djurhälsa och djurvälfärd. Du ingår i vår ledningsgrupp och är med och tar ansvar för företagets utveckling. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete där du kommer att leda arbetet med företagets övergripande uppdrag kring utveckling av djurhälsa och djurvälfärd. Arbetet innebär bland annat ansvar för arbete med sjukdomsövervakning inom landet, frågor kring import och införsel och internationell sjukdomsbevakning.

En annan viktig del är att ansvara för vårt innovativa arbete med projektansökningar i syfte att utveckla den svenska köttproduktionen för framtiden. Du är företagets kontaktperson och arbetar nära myndigheter och andra samarbetsorganisation.

Beroende på intresse och bakgrund kan tjänsten även kombineras med rådgivning och utvecklingsarbete för de djurslag vi jobbar med.

Önskad kompetens och erfarenheter:

 

  • Akademisk utbildning
  • Tidigare erfarenhet som affärsområdeschef eller motsvarande
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda, samla o utveckla team mot tydliga mål
  • Erfarenhet av lantbruks/animalieproduktion
  • God uppfattning om förutsättningar för djurhälsa och djurvälfärd hos lantbruksdjuren
  • Målorienterad, strukturerad och affärsmässig
  • Du har god kommunikativ och social förmåga
  • Utåtriktad och engagerad
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Vill du göra skillnad inom vår bransch, samt leda och utveckla verksamheten till nästa nivå? Välkommen att söka rollen som vår nya AOchef för djurhälsa och djurvälfärd!

Anställning från 2023-09-15 eller efter överenskommelse.

Välkommen att kontakta VD Håkan Henrikson, för frågor om tjänsten, 0703-99 66 41 hakan.henrikson@gardochdjurhalsan.se

Facklig företrädare är Fredrik Engström, 0498-28 39 81, fredrik.engstrom@gardochdjurhalsan.se

Skicka din ansökan till Ida Andersson, ida.andersson@gardochdjurhalsan.se

senast 2023-06-15

Läs mer om oss här: www.gardochdjurhalsan.se