Ägg är gott och har dessutom ett nästan komplett näringsinnehåll. Vi är stolta över våra livsmedelssäkra svenska ägg och över vår svenska goda djuromsorg. Konsumenter av svenska ägg ska vara helt trygga med att äggen är salmonellafria och att ingen antibiotika används i produktionen. Ursprungsmärkningen Från Sverige innebär att äggen är certifierade och att produktionen är kvalitetssäkrad i alla led i värdekedjan – från hönan till butik.


Branschorganisationen Svenska Ägg har 250 medlemmar med mer än 8 miljoner höns runt om i Sverige. Svenska Ägg arbetar med kommunikation och marknadsföring av ägg. I uppdraget ingår också kvalitetssäkring av äggproduktionen och djurvälfärden. Delar av arbetsuppgifterna utförs av Svenska Äggs veterinär och vi söker nu en chefsveterinär för ansvarsområdet.

Som veterinär på Svenska Ägg:

  • ansvarar du för arbetet med smittskydd och djurhälsa.
  • ansvarar du för det förebyggande smittskyddsprogrammet och hälsokontrollen i hönsbesättningar.
  • bistår du Svenska Äggs medlemmar med rådgivning.
  • arbetar du i projekt och med Svenska Äggs eget certifieringsprogram.
  • har du myndighetskontakter på t ex Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Statens Veterinärmedicinska Anstalt.
  • stödjer och samarbetar du med andra veterinärer, inte minst inom det veterinära fjäderfänätverket
  • är du föredragande vid både fysiska och digitala möten med medlemmar, styrelse och myndigheter

Vad kan vi erbjuda dig? Ett stimulerande arbete i en stark framtidsbransch med möjlighet till både nationell och internationell kompetensutveckling. Svenska Äggs veterinärer gör skillnad för äggnäringen och har en betydelsefull roll i framtidens livsmedelsproduktion.

För att lyckas i rollen behöver du vara en social och flexibel person som gillar att träffa människor och att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är strukturerad, målinriktad och noggrann. Du uttrycker dig gärna både i tal och skrift. Du har körkort och tillgång till egen bil. I arbetet ingår tjänsteresor och möten i hela landet, både hos Svenska Äggs medlemmar och myndigheter.

Svenska Äggs kansli finns på Vreta Kluster utanför Linköping, men veterinären kan med fördel även utgå från något annat av Sveriges hönstäta områden. Hönstätast är södra Sverige, med regionerna Östergötland, Skåne, Halland och Västra Götaland. Veterinären arbetar i hela Sverige.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 november till Svenska Äggs verksamhetsledare Marie Lönneskog Hogstadius, marie@svenskaagg.se. Ansökningar behandlas fortlöpande vartefter de kommer in. Har du frågor eller vill veta mer kontakta Marie på 073-823 08 90 eller

Svenska Äggs ordförande Leif Denneberg, leif@svenskaagg.se eller 070-645 27 68.

 

Svenska Ägg är branschorganisation för företagen inom svensk äggnäring. Våra medlemmar är kläckerier, unghönsuppfödare, äggproducenter, äggpackerier och fodertillverkare. Tillsammans arbetar vi för att öka lönsamheten och konkurrenskraften hos svensk äggprodukt