Klinikveterinär till smådjurskliniken

Klinikveterinär till smådjurskliniken

UDS – ett dottervarumärke till SLU

Ref SLU.ua.2023.2.5.1-3282

Universitetsdjursjukhuset

Har du erfarenhet av arbete inom intensivvård? Vill du utvecklas i en omväxlande och stimulerande miljö?  Välkommen med din ansökan till oss på smådjurskliniken!

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta på vår IVA-avdelning med våra mest kritiska patienter. Arbetet innefattar även uppbyggandet av vår intensivvårdsavdelning (IVA). Du kommer att utvärdera och befästa de rutiner som finns idag samt utbilda övriga medarbetare i rutiner och arbetssätt på IVA. Du kommer även vara ett stöd till kollegor med intresse för att utveckla sig inom IVA-området.

Arbetet är förlagt till både dag, kväll, natt och helg enligt schema. Arbete på andra avdelningar på smådjurskliniken ingår beroende på tidigare erfarenhet och kompetens.

Som legitimerad veterinär på UDS kommer du att arbeta i en varierad vardag i en dygnet-runt-verksamhet inom Sveriges enda universitetsdjursjukhus.

Eftersom SLU är den enda utbildningsanstalten för legitimerade djursjukvårdsutbildningar kommer du att vara delaktig i utbildningen av framtidens veterinärer och djursjukskötare.

Du kommer ha möjlighet att påverka din arbetsplats och din vardag på jobbet samt att vara delaktig i arbetet att utveckla verksamheten.

Kvalifikationer:

Du är legitimerad veterinär med behörighet att praktisera veterinärmedicin i Sverige. Du har erfarenhet av arbete på intensivvårdsavdelning. Det är starkt meriterande om du har en diplomate i Veterinary Emergency and Critical Care. Det är meriterande att ha steg 1 eller 2 -kompetens i hundens och kattens sjukdomar eller motsvarande.

Då anställningen innebär kontakt med djurägare och studenter behöver du ha goda kunskaper inom det svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper i engelska är också nödvändiga.

På universitetsdjursjukhuset är vi kundfokuserade, måna om ett professionellt förhållningssätt med känsla av välvilja i våra relationer till kunder och kollegor. Du är kommunikativ med god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer till kunder och kollegor. Du är intresserad av att undervisa och delta i arbetet med att skapa goda förutsättningar för forskning. Du vet att en händelsestyrd verksamhet med oregelbundna arbetstider är något som du kan hantera.

Som veterinär på universitetsdjursjukhuset har du ett vetenskapligt förhållningssätt och intresse för evidensbaserad vård.

Som person är du strukturerad, har god självinsikt, en uppfattning om vad som stressar dig, och en vilja av att bidra till verksamheten. I denna rekrytering kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga förmågor.

Om SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS):

På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsrönen utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds komplett sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett veterinärmedicinskt specialistlaboratorium. Totalt är vi ca 200 medarbetare som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om.

Smådjurskliniken har ca 80 medarbetare och tar årligen emot mer än 20 000 patienter. Hos oss kommer du lära känna en fantastisk grupp av kollegor som tar hand om varandra och har kul tillsammans. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och personalförmåner i form av friskvårdsbidrag samt arbetstidsförkortning.

Smådjurskliniken har många intressanta och spännande fall och bedriver evidensbaserad vård. Kliniken har ett nära samarbete med bilddiagnostiska kliniken och klinisk kemiska laboratoriet. Vi bedriver en individuell kompetensutveckling, både internt och externt. Vi har en allmänt hög kompetens bland våra medarbetare med olika europeiska ämnesspecialister. För oss är samarbete en självklarhet och vi utbyter tankar, stöttar och hjälper varandra, både kollegor och studenter. Vi är stolta över att se oss som ett gäng professionella och seriösa yrkesmän och yrkeskvinnor som ser teamwork, seriositet, skratt och glädje som ett framgångsrecept på arbetsplatsen

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2023-10-16.

I ansökan bifogas CV, personligt brev, examensbevis samt övriga för tjänsten relevanta intyg.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Kontaktpersoner

Jenny Hedenby

Tf Klinikchef Smådjurskliniken

018-671340

fornamn.efternamn@slu.se

Erika Roos

Tf Bitr. klinikchef Smådjurskliniken

fornamn.efternamn@slu.se

Ansök