Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner vår verksamhet över alla djurslag.

Inom ämnet internmedicin, smådjur bedrivs grundutbildning och forskning med särskild inriktning mot djurslagen hund och katt. Vi behöver nu förstärka vår lärarkapacitet inom grundutbildningen och söker därför en universitetsadjunkt inom ämnet med inriktning mot dermatologi.

Sveriges lantbruksuniversitet utvecklar kunskapen om det som lever och växer. Vi utbildar och forskar inom områden som veterinärmedicin, husdjursskötsel, skogsbruk, lantbruk, trädgårdsbruk, landskapsplanering och bioteknik

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår praktisk och teoretisk undervisning, samt examination av veterinärstudenter inom smådjursmedicin, särskilt med fokus på dermatologi. Vidare kommer kliniskt arbete samt eventuell utbildningsadministration (t ex kursledning) och institutionellt arbete att ingå i anställningen. Goda möjligheter finns att kombinera forskning med anställningen. Det kliniska arbetet och undervisningen sker vid Universitetsdjursjukhuset, UDS.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har veterinärexamen med intresse och klinisk erfarenhet av smådjurssjukvård, särskilt inom dermatologi. Du ska också ha god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift. Vikt kommer att fästas vid dokumenterad klinisk erfarenhet inom smådjursmedicin, framför allt inom dermatologi. Pedagogisk skicklighet, erfarenhet och intresse av undervisning, forskningserfarenhet, samt internationell och/eller nationell specialistkompetens inom ämnesområdet eller närliggande område är meriterande.

God samarbetsförmåga, flexibilitet och engagemang är viktigt, liksom förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Stor vikt kommer fästas vid personliga egenskaper.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

 

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2024-01-31.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Kontaktpersoner

Jens Häggström

Ämnesföreträdare

018-672124

jens.haggstrom@slu.se

Bodil Ström-Holst

Stf Prefekt

018-671608

bodil.strom-holst@slu.se