Intendent sälhälsa (Veterinär)

Intendent sälhälsa (Veterinär)

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet med regeringens uppdrag att främja kunskapen, forskningen och intresset för vår värld. Myndigheten är en framstående forskningsinstitution och Sveriges största museum. Museet har under mer än 200 år samlat in föremål och data och bedrivit forskning om livet på jorden. Samlingarna innehåller fler än 11 miljoner växter, djur, svampar, miljöprover, mineral och fossil. All forskning och kunskap delas i utställningarna, Cosmonova och i aktiviteter på museet och digitalt.
Enheten för miljöanalys och -forskning (MAF) studerar hälsostatus hos olika djurbestånd samt studerar miljögifters effekter i vår omgivning. Enheten bedriver övervakning av hälsotillstånd hos säl och tumlare samt ansvarar för insamling, provtagning och lagring av material för studier av miljögifter inom den svenska miljöövervakningen. På enheten bedrivs det också forskning på internationell nivå om hälsostatus hos olika djurbestånd och persistenta miljögifter i svensk natur. Enheten finansieras framförallt av uppdragsverksamhet där de största beställarna är Havs- och vattenmyndigheten samt Naturvårdsverket. Till enheten för miljöanalys och -forskning söker vi nu en förste intendent.

Arbetsuppgifter
Övervakning av sälarnas hälsotillstånd utförs på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. I tjänsten ingår bland annat att genomföra obduktioner, hantering av prover, histologiska undersökningar, dataläggning och kvalitetssäkring av data samt sammanställning av resultat. Fokus i arbetet ligger på att utföra obduktioner av insamlade sälar och undersökning av organpaket från sälar skjutna under jakt. Arbetsuppgifterna genomförs både självständigt och tillsammans med andra medarbetare. Rapportering och förmedling av erhållna resultat i rapportform och föredrag är också en del av uppdraget. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara att bereda remisser och ge stöd till andra myndigheter och organisationer. Du kommer även att delta i arbetet inom de marina havskonventionerna HELCOM och OSPAR. Arbete i fält och resor utanför verksamhetsorten kan förekomma samt vissa rutinuppgifter och andra förekommande arbetsuppgifer vid avdelningen kan komma att ingå. Majoriteten av arbetet sker på myndigheten.

Kvalifikationer
Du har veterinärmedicinsk legitimation eller annan relevant utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet av att självständigt obducera och bedöma patologiska förändringar och histologiska snitt är starkt meriterande. Du kommer att ha många kontakter inom Sverige men även internationellt, så goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Meriterande är också kunskaper inom statistik, toxikologi och marina däggdjurs biologi och anatomi.
Vi söker dig som utför dina arbetsuppgifter på ett noggrant och grundligt sätt,. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och det gemensamma resultatet, gör det som behöver göras för att organisationen ska uppnå sina mål. Du har god samarbetsförmåga, delar med dig av din kunskap, uppmärksammar andras kompetenser och utvecklar relationer. Du anpassar ditt arbetssätt efter förändrade förutsättningar och agerar prestigelöst i samband med förändringar.

Anställningens omfattning
Anställningsform : Tillsvidareanställning
Omfattning : Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2024-03-28 23:59
Referensnummer : 32-2024

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontaktperson:
Tove Rosenblom, enhetschef
Telefon: 08-519 54 074
E-postadress: tove.rosenblom@nrm.se

Fackliga företrädare
Sara Danielsson, Saco-S
Telefon: 08-519 540 23
E-postadress: sara.danielsson@nrm.se

Mattias Forshage, ST
Telefon:08-519 540 49
E-postadress: mattias.forshage@nrm.se

Ansök här