Vi söker nu två veterinärer som vill jobba i en mycket spännande och varierande miljö där det finns stora möjligheter till utveckling och med goda anställningsvillkor gällande ledigheter och lön. Vikariaten är vardera på fyra månader med möjlighet till förlängning.

Den huvudsakligen inriktningen på de båda vikariaten är djursjukvård i fält samt förebyggande hälsovård hos produktionsdjur/smådjur. Arbete som besiktningsveterinär och övriga förvaltningsuppgifter kan ingå. Du deltar i myndighetens veterinärjour och i smådjurssjukvården vid myndigheten. Veterinärjouren delas inom gruppen men ligger vanligen runt en vardag i veckan och var 5-6:e helg.

Inkomna ärenden hanteras enligt förvaltningslagen och registreras i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision eller i journalsystemet Link. För att klara arbetet är goda datakunskaper därför en förutsättning. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Vad vi söker

Vi söker dig som trivs med att självständigt få strukturera ditt arbete samt tycker om ett varierande arbetstempo.

Du är ansvarstagande, beslutsam, välorganiserad, flexibel, social samt lojal. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav. Du kan även skapa och upprätthålla goda kundkontakter och lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme.

Behörighetskrav för tjänsten är vet.med.lic.examen (legitimerad veterinär) samt B-körkort. Om så önskas kan vi även hjälpa till med kontakter och tillvägagångssätt för att ansöka om veterinärlegitimation och tf. tillstånd i Finland.

Meriterande är relevant erfarenhet från fältverksamhet, besiktning på slakteri eller förvaltning.

Myndighetens förvaltningsspråk är svenska och vi förutsätter att du uttrycker dig flytande i tal och skrift.

Gruppsammansättningen är avgörande för att arbetet ska flyta på och vi fäster därför stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser fram emot att höra mer om just dig vid en eventuell intervju.

Tillträde och ersättning

Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.

Lön enligt gällande tjänstekollektivavtal (5129–5794 €/månad inkl. allmänt tillägg och eventuella ålderstillägg). Jourersättning, jourarvode och kompensationsledighet tillkommer.

Ansökan och information

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden så tveka inte utan skicka din ansökan direkt!
Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast
måndagen den 1.7.2024 kl. 15.00 (lokal tid).

Skickas till:
ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn

eller per e-post på kansliet@amhm.ax.

Mer information om tjänsten fås av:
Sektionschef Erica Danielsson eller leg.vet Mikael Hagman
Tel. +358 18 528 600
e-post fornamn.efternamn@amhm.ax

Hemsida: www.amhm.ax