Djur och människor har levt nära varandra i alla tider. Djuren har också lämnat spår i de historiska fotoarkiven. Den 25 maj öppnar årets ”Bilder som berättar” – en fotoutställning utomhus på fem platser i Sörmland.

Djur har varit oumbärliga och självklara i människors liv och vardag. De har funnits vid vår sida i arbete, som produktionsdjur och som sällskap. De har hållit oss vid liv med sin varma päls, sin feta mjölk och sitt proteinrika kött. Djuren har varit oumbärliga och självklara i människors liv och vardag. De har också lämnat spår i de historiska fotoarkiven.

Årets fotoutställning Bilder som berättar lyfter fram människans relation till djuren. Bilderna i utställningen visas längs promenadvänliga stråk i Vingåker, Flen, Trosa, Vagnhärad och Oxelösund.

Bilderna som visas i utställningen kommer från Vadsbro-Blacksta Hembygdsförening, Oxelösundsarkivet, Oxelösunds Hembygdsförening, Trosa Hembygdsförening, Vagnhärads Hembygdsförening, Högsjö Kulturmiljöförening och Sörmlands museum.

Utställningen öppnar den 25 maj och visas till och med den 22 september.

Bilder som berättar

  • Är en årligen återkommande fotoutställning.
  • Produceras av Sörmlands museum.
  • Består av fotografier som hämtats ur sörmländska offentliga arkiv.
  • Visas sommartid, på olika platser i Sörmland, men alltid utomhus.