Utbildningstjänster för hästveterinärer inom medicin, kirurgi och ortopedi

Utbildningstjänster för hästveterinärer inom medicin, kirurgi och ortopedi

 

Är du veterinär med brinnande intresse för hästar och vill du få chansen att utvecklas och fortbilda dig under några av Sveriges duktigaste hästveterinärer?

 Tack vare vårt nära samarbete med Stiftelsen Svensk Djursjukvård kan vi nu erbjuda en fantastisk möjlighet till vidareutbildning hos oss i Helsingborg.

Beskrivning av arbetsplatsen:

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg är Sveriges största hästsjukhus och vi har sedan starten 1959 haft ett starkt fokus på utveckling inom veterinärmedicin. Vi har öppet dygnet runt, alla årets dagar och tar emot såväl direkta bokningar som många remitterade patienter från hela Sverige, Danmark och Norge. Årligen tar vi emot mer än 8500 patienter för avancerad utredning och behandling inom medicin, kirurgi och ortopedi.

Vi är idag 18 veterinärer fördelade på våra tre huvudavdelningar Vård, Kirurgi och Ortopedi. Vi har 2 Diplomates (ECVS & ACVS) inom kirurgi, 2 Diplomates inom medicin (ECEIM & ACVIM) samt en av få ISELP-certifierade veterinärer i Sverige. Dessutom är vi 6 veterinärer med Specialistkompetens inom hästens sjukdomar och 3 med Certificate från Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) i Storbritannien. Så det finns rikligt med duktiga och erfarna kollegor som kan hjälpa dig utvecklas som veterinär, samtidigt som vi har ett gott samarbete över disciplingränserna i de fall patienten kräver det.

Våra bilddiagnostiska möjligheter med röntgen, ultraljud, ultrasound tissue characterization (UTC) och CT är av högsta kvalitet. För objektiv rörelseanalys till våra hältutredningar har vi ett Q-horse system samt möjlighet till att använda Sleip. Vi har ett väl inarbetat team av djursjukskötare och djurvårdare som har stor erfarenhet och som möjliggör vårt dagliga arbete och intensivvård dygnet runt.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder utbildningstjänster inom tre områden; medicin, kirurgi och ortopedi.

Vidareutbildningen kommer att ske med stöd av RCVS Certificate in Advanced Veterinary Practice (alternativt International Society of Equine Locomotor Pathology (ISELP) för ortopedi), kombinerat med praktisk handledning. För medicin och kirurgi finns möjlighet att tjänsten utvidgas till ett ECEIM eller ECVS residency för den som under utbildningens gång visar sig ha viljan och uppvisar de rätta akademiska och praktiska färdigheterna.

På Specialisthästsjukhuset prioriterar vi medarbetarnas vidareutveckling mycket högt och med bakgrund i våra många specialister samt det stora antalet patienter vi tar emot, kan vi ge dig förutsättningarna för att vidareutvecklas inom ditt specifika intresseområde. Det är viktigt för oss att du arbetar väl i ett team och kommunicerar väl med såväl kollegor som djurägare.

För att få bästa möjliga start har vi ett introduktionsprogram som är individanpassat efter dina tidigare erfarenheter och utbildning.

Mer information om de individuella tjänsterna hittar du på evidensia.se

https://jobb.evidensia.se/jobs/3249802-hastveterinar-med-intresse-for-medicin-och-intensivvard

https://jobb.evidensia.se/jobs/3285543-utbildningstjanst-i-kirurgi-och-intensivvard-pa-hast

https://jobb.evidensia.se/jobs/3285742-hastveterinar-med-intresse-for-ortopedi-och-bilddiagnostik

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för medicin, kirurgi eller ortopedi på häst, och som önskar att arbeta på ett stort och dynamiskt hästsjukhus tillsammans med fantastiska kollegor, som värdesätter sparring och samarbete kring komplexa patienter.

Omfattning:

Tjänsten är inledningsvis en visstidsanställning om 12 månader med möjlighet till tillsvidareanställning.

Sista ansökningsdag 15 december.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ort:

Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg, Bergavägen 3, 254 66 Helsingborg

Har du frågor eller funderingar om tjänsterna är du välkommen att höra av dig till

Anna Bohlin, Chefsveterinär Medicin, anna.bohlin@evidensia.se (medicin)

Mads Kristoffersen, Chefsveterinär Kirurgi, mads.kristoffersen@evidensia.se (kirurgi)

Christian Pedersen, Chefsveterinär Ortopedi, christian.pedersen@evidensia.se (ortopedi)

eller Lotta Persson, Sjukhuschef, lotta.persson@evidensia.se

Varmt välkommen med din ansökan!