Veterinär vid Centre for Comparative Medicine (CCM)

Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Centre for Comparative Medicine

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Centre for Comparative Medicine (CCM) är en forskningsinfrastruktur inom den medicinska fakulteten vid Lunds Universitet. CCMs uppdrag är att bidra till att skapa goda förutsättningar för den medicinska forskningen att utföra avancerad translationell forskning. CCM är en dynamisk och proaktiv organisation som uppfyller nationell och internationell standard för vård av forskningsdjur. CCMs kärnverksamhet är omsorg om de olika arter av djur som används, vilka inkluderar mus och råtta (största gruppen) men också kanin, får, gris samt akvatiska arter som zebrafisk och groddjur. Den dagliga skötseln utförs av utbildad och kompetent personal i enlighet med de lagkrav som finns för försöksdjursverksamheter. Organisationen omfattar över 50 anställda av vilka majoriteten är djur- och servicetekniker. CCM har verksamheter i både Lund och Malmö och omsätter c:a 130 Mkr om året. Vårt veterinärteam har en central roll i organisationen.
Forskning på andra djurslag såsom fåglar och fisk utförs på andra institutioner inom Lunds Universitet. Även här deltar våra veterinärer i arbetet med djurens välfärd.
Inom CCM värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra där vi tillsammans skapar en miljö för utveckling och stimulans. Arbetsmiljö och säkerhet är integrerat i allt vi gör och är en naturlig del i verksamhetsplaneringen.
Vi söker nu en proaktiv, nyfiken och lösningsinriktad veterinär till vårt veterinärteam för arbete med veterinärmedicinska- och djurvälfärdsfrågor primärt på CCM, men även över hela Lunds universitet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Det veterinära uppdraget vid CCM/Lunds universitet innebär, dels att fullfölja de uppgifter som åligger en veterinär inom försöksdjursområdet i enlighet med Jordbruksverkets föreskrifter, dels att aktivt delta i:

 • arbetet med tillämpning av 3R-principerna
 • rådgivning till forskare och forskning genom deltagande i tex samråd, hjälp med framtagning av modellval, procedurer, anestesi och smärtlindring
 • verksamhetens övergripande frågor
 • utbildning av personal och forskare

Du ska även kontinuerligt delta i fort- och vidareutbildning genom litteraturstudier och deltagande i konferenser och kurser.

Vi lägger fokus på att skapa en tydlig koppling till och delaktighet i verksamheten på respektive avdelningar genom regelbundna möten med personal och forskare samt framtagning av arbets- och hygienrutiner.

Du rapporterar till chefen för Centre for Comparative Medicine, alternativt chefsveterinären, beroende på frågeställning, och kommer att ingå i ett erfaret och stödjande veterinärteam för diskussion och support. Beredskap kan ingå i anställningen framöver.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

 • veterinär legitimation med svensk behörighet
 • en god samarbets- och socialförmåga
 • att du är lojal, och deltar aktivt i vårt gemensamma arbetssätt
 • en god kommunikativ förmåga (tal och skrift) i både svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är:

 • erfarenhet från andra veterinäryrken eller forskning

Vi söker även dig som är redo att ta klivet in i någonting nytt.

Övrigt
Anställningen gäller tillsvidare och är på 100 %. Önskat tillträdesdatum är den 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven, varför du är intresserad av anställningen samt ett CV. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av examen, betyg, intyg, rekommendationsbrev, uppgifter till referenser etc).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/999
Kontakt
 • Caroline Bäck, chef CCM, caroline.back@med.lu.se
 • Caterina Ivarsson, rekryteringsproc., caterina.ivarsson@med.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-03-29
Sista ansökningsdag 2022-04-29