Hippocampusdagen 2023

Hippocampusdagen 2023

Stock.adobe.com

På årets Hippocampusdag delar svenska hästexperter sin kunskap om hästens reproduktion och uppväxt. Alla är välkomna att delta digitalt fredagen den 10 november klockan 9–16.

SVA och SLU samarbetar för att varje år arrangera en kunskapsdag om häst, Hippocampusdagen. Med temat Från betäckning till unghäst riktar sig årets konferens till hästentusiaster och yrkesverksamma med intresse för hästens reproduktion och uppväxt.

– Hippocampusdagen är ett unikt tillfälle för alla som älskar och bryr sig om hästar att träffa experter och forskare. I år vill vi ge en djupare förståelse för den viktiga starten av ett hästliv, oavsett om du är en erfaren hästmänniska eller nybörjare. Vi går igenom ston och hingstars fruktsamhet, de senaste teknikerna, och ger expertråd om fölning samt hälsa och välbefinnande hos både sto och föl. Du blir en del av en engagerad gemenskap av forskare och aktiva inom hästsektorn. På Hippocampusdagen kan du fördjupa din passion och kunskap om hästar och passa på att ställa frågor till experterna, säger Gittan Gröndahl, tf statsveterinär vid SVA.

Under dagen kommer också tillkännagivande av Årets hästforskningsprojekt, samt utdelning av Årets hedersomnämnande, presenteras av Stiftelsen Hästforskning.

Konferensen kommer att sändas digitalt på SLU Play den 10 november kl 9-16. Deltagande är kostnadsfritt. Ställ frågor till föreläsarna redan nu eller under konferensen via e-post till hastkommitten@slu.se 

Arrangörer är SLU:s Veterinärmedicinska och husdjursvetenskapliga fakultets kommitté för hästfrågor tillsammans med SVA.